16 Haziran 2012 Cumartesi

Asma yaprağı çorbası

Bu öğlen pişirip müzmin faranjitim için şifa niyetine içtiğim lezzetli bir çorba asma yaprağı çorbası.Tarifi Cibalikapı Balıkçısı'ndan.Mekan sahibinin yazmış olduğu kitaptan.İçinde harika tarifler var.Pancar turşusu denemiştim kışın nefis olmuştu.Bu sefer çorbayı denedim.Yarım ölçü pişirdim iki kişilik oldu.Biraz karabiber,pulbiber ve nane serptim ekstradan.Normalde süt miktarı fazla çorbaları sevmem ama bunun tadı çok güzeldi.Eğer süt takıntınız varsa 2 bardak süt,1 paket (200 ml.krema),2 bardak su ile de pişirebilirsiniz.Yoğurtla nasıl olur bilmiyorum denemek lazım.Bu tarifi akıl edenin ellerine sağlık,oldukça orjinal bir tarif benim için.Bu haliyle sevdiğim ve sıkça da pişirmeyi düşündüğüm çorbanın tarifine gelirsek;

Asma yaprağı çorbası:
(4 kişilik)

  • 6 tane asma yaprağı (avuç genişliğinden küçük olmasın)
  • 3 diş ince doğranmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un (tepeme değil hafif dolu)
  • 1 lt. süt (5 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı /zeytinyağı
  • yarım çay kaşığı tuz
Asma yapraklarını yıkayıp kurulayın.Rondoda püremsi bir hal alana kadar yarım bardak sütle kıyın.Bir tencerede un ve yağı biraz kavurun.Pembeleşince sütlü yaprağı ekleyin,sarımsakları ekleyin.Tuz da atıp karıştırarak pişirin.Kaynayınca altını kısın,süt kıvam alınca ocaktan alın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...