Haziran ayında bahçe cıvıl cıvıl ..Çiçekler yeni açtı ve sebzeler olmaya başladı.
Pıtırcık güller kapladı avluyu.
Çabuk açıyor,çabuk soluveriyorlar.
Zambakların son demi.Masamda vazomu süsleyenler de soldu.
Salatalık çiçeği..
Her yer taze nane..Kurutmanın tam zamanı..Rengi daha canlı olsun diye evde gölgede kurutuluyor.
Fasulye yapraklarını gördükçe sarmasını yapmak istiyorum.Henüz denemedim ama güzel olduğunu söylüyorlar.
Fasulye çiçeği
İlk taze fasulyeler.
En sevdiğim erik mürdüm..
Sevgilim ahududu.Reçeli ise en sevdiğim.
Şeftaliyi bu yıl ilk defa tadabileceğiz.
Yaşasın vişnede çok çiçek var dediğimiz andan sonra çiçekleri dökülüp bir çiçeği kalmış olup,bir tek vişnesi olan vişne ağacımız..
Ebegümeci.Yıllardır yanından geçip giderdik bu yıl kıymetini anladık.Kurutulmuşu ya da tazesi kaynatılıp suyu çay gibi içilince öksürüğe iyi geliyor.Bu yıl ilk defa yemeğini pişirdim.Pirinçle ıspanak yemeği gibi.Güzeldi.Yoğurtla beraber yedim.Sarmasını yapmak da planlarım arasında.
Bahçedeki güllerden bir diğeri.
Rengini seviyorum.
Sarı çiçekler..
Ve fındık...
Yemesi güzel,toplaması zor..
Dalından meyve koparmak nirvanalarımdan biri.
Şu an biraz ekşiler ama yenmeyecek kadar da değil.
Temmuz ayına kalmaz olurlar..
Şimdi ıhlamur kurutmanın tam zamanı..İnce dalları kesiliyor sonra da çiçekleri ayıklanıyor.Eğer rastlarsanız ayva yapraklarından da kurutmayı ihmal etmeyin.Şimdi ipek gibiler.Ihlamura ekleyip şifa niyetine kışın çayını içebilirsiniz.Evde gölgede kurutmayı unutmuyoruz.